Heikamperweg 1,    5725 AZ Asten-Heusden 0493-692039 bbs.antonius@prodas.nl
                                          Schooljaar 2017-2018 Groep 5-6A

               
             juffrouw Pia (ma*-di-woe-do-vr) meester Joost (ma*)
                                               (ma* = wisselend aanwezig)23-08-2017

Gymlessen voor groep 5-6A:
Dinsdag en vrijdag

23-08-2017

Hoi leerlingen van groep 5-6 en jullie ouders,

Na een fijne zomervakantie gaan we maandag 28-08-2017 weer beginnen.
Zijn jullie er klaar voor?   Wij in ieder geval wel!
Als jullie er net zoveel zin in hebben als wij,  gaan we er vast een heel mooi schooljaar van maken.  Tot maandag allemaal!

Juf Pia en meester Joost


________________________________________________________________________________________

14-09-2017

Vandaag stond voor groep 5-6a de introductiedag op de agenda. Lieve mama's brachten ons 's ochtends naar het Polderhonk in Asten.  De weersvoorspellingen voor vandaag waren niet echt geweldig. Vandaar dat we al snel even het bos in gingen om te kijken waar we het beste terecht konden om hutten te bouwen. Want dat is toch voor heel veel kinderen iets wat echt bij deze dag hoort. Het was nog droog, dus er werd al snel volop gebouwd.  

Al snel begon het wat te druppelen, maar eigenlijk hadden we daar in het bos niet veel last van. Toch waren enkele kinderen liever binnen in de blokhut, dan in het bos. Zij gingen samen met de mama van Jasper v. L. terug naar de blokhut en alle anderen bleven hard aan het werk in het bos.


Rond de klok van 10.15 uur was het tijd voor een beker ranja en een appel. Dat was ook juist het moment dat er een flinke regenbui naar beneden kwam.  Een groot aantal kinderen had een leuk gezelschapsspel mee genomen. Dat kwam mooi uit met het weer, dus er werd SkipBo gespeeld, Twister, Uno, Kienen en ook Stef Stuntpiloot moest aan het werk. Het meeste in trek was het spel Boom Boom Balloon. De ballonnenvoorraad minderde snel!

Het was de bedoeling dat we daarna gezellige samenwerkingsspelletjes / opdrachten gingen spelen, maar daar waren we niet zo voor in. Veel liever terug naar heb bos of verder samen een spel binnen spelen. 
Om 12.00 uur werd onze lunch gebracht. Het was gelukkig niet de boerenkool, de spruitjes en de rookworst, wat volgens juf Pia als lunch op de menukaart stond. Nee hoor, in korte tijd hadden we 5 grote zakken frietjes, 20 frikadellen en 60 kipnuggets naar binnen gewerkt. En door!!!!!!
Een partijtje voetbal buiten, de omgeving van de blokhut verkennen, op zoek naar kastanjes en samen een spel spelen. Toch waren een flink aantal kinderen eigenlijk veel liever weer snel terug naar het bos gegaan. Uiteindelijk werden daar nog 3 mooie hutten met elkaar verbonden door een weggetje afgebakend door gevonden boomstammen. 

Maar aan alle leuke dingen komt een einde. Dus werden alle doeken, touwtjes en wasknijpers heel vakkundig en vooral netjes opgeruimd door de kinderen. Ook in de blokhut zag het weer helemaal spic en span uit. De mama's van Jasper en Jasper hadden dat samen snel even gedaan voor ons. Dankjewel!!
Precies toen de bel van 14.30 uur ging waren we weer allemaal veilig op school door weer een groot aantal lieve mama's. 
Een leuke dag was veel te snel voorbij. Iedereen bedankt voor de gezelligheid!
(Meer foto's kun je zien in het fotoalbum op deze website)